מתכוני בריאות באתר ליב: מגוון מתכונים בריאים, עשירים בטעמים וניחוחות מפתים, עשרות מתכונים מובחרים מחכים לכם באתר של רשת מסעדות ליב!
פילה סלמון שלם ברוטב הדרים עם איולי ג'ינג'ר הדרים
לדג והרוטב:
- פילה סלמון שלם במשקל 1-1.5 ק"ג
- מיץ מ-2 תפוזים טריים
- 1/2 תפוז חתוך לפרוסות
- ג'ינג'ר מקולף חתוך לפרוסות דקות
- 1 כף סילאן
- 1/2 כף רוטב סויה
- 1 ענף רוזמרין טרי
- 2 כפות שמן זית
- קורט מלח ים אטלנטי
- קורט פלפל שחור גרוס
לאיולי ג'ינג'ר הדרים:
- 3 חלמונים
- 1/2 כף ג'ינג'ר מגורד
- 1 כף חומץ
- מיץ מ- 1/2 לימון טרי
- מיץ מ- 1/2 תפוז טרי
- 2 שיני שום
- 1 כף חרדל דיז'ון
- 1 כפית מלח
- 1.5 כוס שמן קנולה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מניחים את הסלמון בתבנית ויוצקים שמן זית
הכנת הרוטב:
- מכניסים לקערה את הג'ינג'ר, סילאן, רוטב הסויה, הרוזמרין ומיץ התפוזים, מתבלים במלח, פלפל ומערבבים.
- יוצקים את הרוטב על הדג ומפזרים את פרוסות התפוז
- מכניסים לתנור ל- 10-15 דקות.
הכנת איולי ג'ינג'ר הדרים:
- שמים בקערה את כל המרכיבים מלבד השמן.
- במטרפה מערבבים ומוסיפים את השמן בזילוף איטי עד אשר נוצרת אמולסיה והרוטב מוכן.
הגשה:
- מעבירים את נתח הדג לכלי הגשה מתאים
- יוצקים מעל את מיצי הרוטב ומסדרים את פרוסות התפוז והג'ינג'ר
בתאבון!
מתכון בשיתוף עם חוות תקוע
קרדיט: אינה גוטמן – סטיילינג, שרית גופן – צילום
מתכון: פילה סלמון