רשימת רכיבים:
- 1/2 קילו עדשים שחורות
- 10 ראשי כרוב ניצנים
- 1 בטטה בינונית
- 2 סלקים בינוניים
לתיבול:
- 3 כפות שמן זית
- 1 גרידת לימון
- מלח אטלנטי
- פלפל גרוס
אופן הכנה:
- מבשלים את העדשים השחורות כ- 18 דקות עד לריכוך, מסננים ומניחים בצד.
- חותכים לחצאים ראשי כרוב הניצנים וחולטים למשך 5 דקות.
- את הסלק חותכים לקוביות ומבשלים עד לריכוך, כמו גם את הבטטה.
- מעבירים הכל למגש אפיה, מתבלים בשמן זית מלח ופלפל גרוס.
- מסדרים את הירקות על מגש האפייה ומכניסים לתנור (שחומם מראש ל-190 מעלות) למשך 12 דקות.
- בקערה מאחדים את העדשים עם הירקות ומתבלים בשמן זית, גרידת לימון, מלח ופלפל גרוס.
מתכון: סלט עדשים שחורות
מתכוני בריאות באתר ליב: מגוון מתכונים בריאים, עשירים בטעמים וניחוחות מפתים, עשרות מתכונים מובחרים מחכים לכם באתר של רשת מסעדות ליב!